Δέκα λόγοι για να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής

Σε πολλές φάσεις της ζωή μας, στροβιλίζει στο μυαλό μας η ιδέα να αλλάξουμε την εικόνα του σώματος μας, είτε αλλάζοντας τρόπο διατροφής είτε βάζοντας στην ζωή μας την άσκηση.

Η ανάγκη μας αυτή γίνεται πιο έντονη όταν δεν είμαστε καλά ψυχολογικά ή όταν αρχίζει να φτιάχνει ο καιρός, όπως τώρα την άνοιξη, που αλλάζει η διάθεσή μας, επιθυμούμε να βγούμε πιο συχνά έξω και ανυπομονούμε να έρθει το καλοκαιράκι και να βρεθούμε σε κάποια παραλία κάνοντας ηλιοθεραπεία.

Κι εκεί που πάμε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές προβάλλουν οι φόβοι μας και οι ενδοιασμοί μας κι όλα τα σχέδια μας καταρρέουν. Για να αποφύγουμε την αναβλητική συμπεριφορά, παραθέτουμε παρακάτω δέκα λόγους που θα ισχυροποιήσουν τα θέλω μας και θα πάρουμε δυναμικά την απόφαση να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

  1. Όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα διατροφής δεν σημαίνει πάντα ότι αυτό συνεπάγεται πείνα και πόνος στο στομάχι μας. Απεναντίας τρώγοντας σωστά δεν νιώθουμε το αίσθημα της πείνας, γιατί παρεμβάλλονται μικρά συχνά γεύματα και έχουμε περισσότερη ενέργεια και ευεξία.
  2. Δεν στερούμαστε αγαπημένες γεύσεις. Απλά εκφράζουμε τις επιθυμίες μας στον διαιτολόγο μας κι αυτός με τον σωστό τρόπο και στην σωστή ποσότητα τις συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα διατροφής μας.
  3. Δεν ξεκινάμε μόνοι μας ένα πρόγραμμα διατροφής, αλλά εμπιστευόμαστε τις γνώσεις και την εμπειρία ενός διαιτολόγου.
  4. Είναι λάθος να ακολουθούμε ανορθόδοξα προγράμματα διατροφής προκειμένου να χάσουμε βάρος. Και άλλους τρόπους που δεν έχουν επιστημονική βάση και δεν έχουν δοκιμαστεί με έρευνες στη διάρκεια του χρόνου. Με τον τρόπο αυτό βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας και τον μεταβολισμό μας.
  5. Όταν ξεκινάμε ένα σωστά δομημένο πρόγραμμα διατροφής, προσαρμοσμένο στον τρόπο ζωής μας  και στις προτιμήσεις μας, νιώθουμε όμορφα και όσο χάνουμε κιλά, η αυτοπεποίθησή μας ανεβαίνει και επιθυμούμε να συνεχίσουμε όλο και περισσότερο.
  6. Η υγεία μας βελτιώνεται. Οι βιοχημικοί μας δείκτες π .χ σάκχαρο, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια όλα αρχίζουν να παίρνουν καθοδική πορεία και μόνο με μια απώλεια 10% του συνολικού μας βάρους σώματος.
  7. Αλλάζει η εξωτερική μας εμφάνιση. Τυχόν πρηξίματα  που μπορεί να είχαμε, λόγω της υπερβολικής πρόσληψης αλατιού, είναι κρυμμένο σε πολλές τροφές, όλα υποχωρούν και η επιδερμίδα μας είναι πιο λαμπερή και το δέρμα μας πιο σφριγηλό.
  8. Κοιμόμαστε καλύτερα, αβίαστα, δεν ροχαλίζουμε λόγω της άπνοιας που μπορεί να μας δημιουργήσουν τα παραπάνω κιλά και το πρωί σηκωνόμαστε πιο ξεκούραστοι και ακμαίοι.
  9. Εάν εκτός από ένα πρόγραμμα διατροφής συμπεριλάβουμε στη ζωή μας κι ένα πρόγραμμα άσκησης π. χ περπάτημα, τότε τα αποτελέσματα θα είναι πιο γρήγορα και πιο εμφανή. Θα διαφυλάξουμε τον οργανισμό μας από απώλεια μυϊκής μάζας και χαλάρωση.
  10. Διατροφή και άσκηση είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να έχουμε μια όμορφη ζωή, να έχουμε υγεία, ευεξία, καλή ψυχολογία  και μακροζωία.

Επομένως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής, βελτιώνοντας την υγεία μας και την φυσική μας κατάσταση, δίχως φόβο, αλλά με την βοήθεια και την ψυχολογική υποστήριξη των ειδικών.