About Us

Ασημένια Καναρίδου

Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος,MSc

H επιστήμη της διατροφής και της υγείας πάντα αποτελούσε για εμένα ένα γοητευτικό και πολύ ενδιαφέρον πεδίο μελέτης, από τα χρόνια του σχολείου. Φυσικά αυτό συνετέλεσε στην απόφασή μου να σπουδάσω και να γίνω διαιτολόγος.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Κιλκίς. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου  στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας –Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, το 2000. Διορίστηκα το 2001 στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΄΄Γ. Παπανικολάου΄΄, ως Κλινική Διαιτολόγος και  διετέλεσα Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής μέχρι και το 2008. Στο Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου ασχολήθηκα επισταμένως με τις διατροφικές διαταραχές παιδιών και εφήβων καθώς και των ασθενών με χρόνια νεφρική νόσο.

Τα έτη 2002-2003, εργάστηκα ως εκπαιδεύτρια στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Θεσσαλονίκης, στο μάθημα ΄΄Διαιτολογία΄΄ και  το έτος 2014, στο Δημόσιο (ΙΕΚ) του Νομού Κιλκίς στο μάθημα ΄΄Διαιτητική΄΄.

Το Μάρτιο του 2008,με αμοιβαία μετάταξη, μετακινήθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, ως Κλινική διαιτολόγος και Προϊσταμένη του Τμήματος Διατροφής, όπου και συνεχίζω να εργάζομαι μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη μου για τα παιδιά και έχοντας μια πρώτη επαφή με τις διατροφικές διαταραχές των παιδιών στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, με οδήγησε να ασχοληθώ περισσότερο με την διατροφή των παιδιών και έτσι το 2015, μετεκπαιδεύτηκα στην Παιδική Παχυσαρκία (Nutrilab) και από τότε βοηθάω παιδιά να ακολουθήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, χωρίς στερήσεις, με σκοπό την φυσιολογική τους ανάπτυξη και την προαγωγή της υγείας τους.

Ούσα ανήσυχο πνεύμα και έχοντας ως μότο μου ότι η γνώση είναι δύναμη, το 2018 πραγματοποίησα με άριστα  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση την ΄΄Κλινική Διατροφή΄΄.

Από το 2000 εργάζομαι στο ιδιωτικό μου γραφείο (ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) στην πόλη του Κιλκίς, όπου προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε άτομα που χρειάζονται διατροφική φροντίδα (παιδιά, εφήβους, γυναίκες σε εγκυμοσύνη, ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας).

Αρθρογραφώ για πολλά χρόνια στον ελληνικό ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο διαδίκτυο και επειδή από το πανεπιστήμιο ακόμη με γοήτευε το μάθημα της διατροφικής αγωγής και εκπαίδευσης του κοινού σε θέματα υγιεινής διατροφής δραστηριοποιούμαι κάνοντας ομιλίες σε σχολεία  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και  σε επιμορφωτικές εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων του Νομού Κιλκίς και σε ημερίδες του  Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου ενημερώνω το κοινό για θέματα διατροφής.

Παρακολουθώ διαρκώς ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια, που σχετίζονται με την διατροφή και άλλες επιστήμες υγείας (διατροφογενετικής, γενετική της παχυσαρκίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβητολογικά και άλλα ιατρικά συνέδρια) με σκοπό την συνεχή ενημέρωσή μου σε τρέχοντα θέματα διατροφής.

 

Η φιλοσοφία μου

Με την σωστή καθοδήγηση και προσαρμόζοντας την διατροφή στον τρόπο ζωής μας, μπορούμε να αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες, χωρίς στερήσεις, αλλά με εξυπνότερες επιλογές. Καμία τροφή δεν είναι βλαβερή, εάν συνδυάζεται σωστά και στην σωστή ποσότητα.

Αλλάζουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας διατροφή. Με έξυπνο τρόπο, ΔΙΧΩΣ κόπο!!

Πτυχία-Βεβαιώσεις

Η αγάπη μου για την προσφορά προς τους συνανθρώπους μου ξεκίνησε  από πολύ νωρίς,από το μαθητικά μου χρόνια  και εκφράστηκε με την επιθυμία μου να γίνω γιατρός και να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα για την βελτίωση της υγείας των συνανθρώπων μου. Δυστυχώς το όνειρο μου αυτό δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά έδωσε χώρο και τόπο σε ένα άλλο επάγγελμα που αγάπησα και αγαπώ πραγματικά και επομένως προσπαθώ να το εξασκώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το επάγγελμα της διαιτολόγου- διατροφολόγου. Έτσι η επιθυμία μου να ενημερώνομαι και να μαθαίνω ολοένα και περισσότερα σχετικά με τον αντικείμενό μου, με οδηγούσε – ακόμη με οδηγεί- δεν σταματάει αυτό, να παρακολουθώ σεμινάρια, όντας φοιτήτρια ακόμη από το 1998 μέχρι και τα τελευταία χρόνια 2022. Ενώ παράλληλα δεν παραλείπω εως και σήμερα, να ενημερώνω τα παιδιά και τους νέους, αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για θέματα σχετικά με την διατροφή τους.Πώς να βελτιώσουν τον τρόπο διατροφής τους, πώς να τρώνε πιο ισορροπημένα, πώς να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες σιγά σιγά και γενικά πώς ν’ αλλάξουν τρόπο ζωής, κερδίζοντας υγεία, ευεξία και μακροζωία.

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

kanaridoudiet3-1024x576

Image 1 of 7