Μπάρες με φυστικοβούτυρο, μέλι και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά

  • 260 γρ βρώμη
  • 300 γρ φυστικοβούτυρο
  • 140 γρ μέλι

Για την επικάλυψη

125 γρ σοκολάτα υγείας + 50 γρ φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το φυστικοβούτυρο με το μέλι και προσθέτουμε σταδιακά τη βρώμη. Μπορεί να χρειαστεί και λίγο λιγότερη βρώμη. Το μείγμα που προκύπτει το στρώνουμε σε ένα στενόμακρο πυρ εξ- όχι πολύ μεγάλο, αφού έχουμε τοποθετήσει στη βάση του λαδόκολλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για λίγο. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σοκολάτα με το φυστικοβούτυρο, σε μπεν μαρί και κάνουμε επάλειψη με αυτήν πάνω στην επιφάνεια του μείγματος (βρώμη, φυστικοβούτυρο, μέλι). Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα για 30 λεπτά περίπου.

Οι μπάρες μας είναι έτοιμες και πεντανόστιμες!!

Μπορούμε να προσθέσουμε αποξηραμένα φρούτα π.χ δαμάσκηνα και να χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα με 70% σε κακάο μαζί με κάποια άλλη σοκολάτα με πορτοκάλι και φουντούκι με 57% σε κακάο!!Μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε με ό, τι υλικά διαθέτουμε.

Αντί για φυστικοβούτυρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμυγδαλοβούτυρο!!

Η συνταγή είναι δανεισμένη από τον ζαχαροπλάστη Δημήτρη Μακρυνιώτη, από την εκπομπή <<Στούντιο 4>>!!