Υλικά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
- 4 φλιτζανάκια του καφέ νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 500ml γάλα
- 2-3 κουτ σούπας ζάχαρη
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- κανέλα τριμμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ρίχνετε σε κατσαρολάκι το νερό, το ρύζι και το αλάτι. Το βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να πιει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, διαλύετε στο γάλα το κορν φλάουρ και το ρίχνετε στο ρύζι. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
Βήμα 4
Όταν πήξει το ρυζόγαλο, το μοιράζετε σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν το βάλετε ψυγείο. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα.
Η συνταγή είναι δανεισμένη από την Ιωάννα Σταμούλου (OliveMagazine.gr)