Υλικά
- 200 γρ ηλιέλαιο μαζί με λίγο ελαιόλαδο
- 150 γρ χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 90 γρ καστανή ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γλ μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.τ.γλ σόδα
- 1 κ.τ.γλ κανέλα
- 2 βανίλιες
- 550 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με αλεύρι καρύδας και αλεύρι αμυγδάλου
Εκτέλεση
1.Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λάδι, τον χυμό, την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
2.Προσθέτουμε το μπέικιν,τη σόδα και τις βανίλιες και το μισό αλεύρι
3.Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4. Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε όχι πολύ, για να μην βγει το λάδι από την ζύμη.
5. Σε ταψάκι φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και φτιάχνουμε 50 τεμ, (20 γρ ) το καθένα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 8-10 λεπτά στους 190C.
6.Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.
Η συνταγή είναι δανεισμένη από το LIVE KITCHEN(Panos Papadakis) με μικρές παραλλαγές.
Καλή Επιτυχία!!