Γιατί να ξεκινήσω ένα πρόγραμμα διατροφής;

Πολλές φορές μας περνάει από το μυαλό η ιδέα να ξεκινήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, αλλά δυστυχώς εγκαταλείπουμε την ιδέα αμέσως.Έχουμε το φόβο ότι θα πεινάσουμε,ότι θα στερηθούμε τις γλυκιές μας μικρές απολαύσεις,ότι θα κλειστούμε στο σπίτι μια και οι έξοδοι για φαγητό θα είναι απαγορευμένες.Η αλήθεια όμως δεν είναι ακριβώς έτσι.Παρακάτω θα παραθέσουμε έξι (6) λόγους για τους οποίους αξίζει να αλλάξουμε την διατροφής μας και κατ επέκταση την υγείας μας και την ζωή μας.

  1. Με ένα ισορροπημένο τρόπο διατροφής μπορούμε να χάσουμε το περιττό μας βάρος,αργά αλλά σταθερά, χωρίς στερήσεις.
  2. Βάζοντας ποικιλία στην διατροφή μας, μέτρο και ισορροπία, δηλαδή κάνοντας τους σωστούς συνδυασμούς τροφών, πετυχαίνουμε χωρίς κόπο το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  3. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, χωρίς επεξεργασμένα τρόφιμα, μας προσδίδει αποδεδειγμένα πολύ περισσότερη ενέργεια,ευεξία,μακροζωία και φυσικά λαμπερό δέρμα.
  4. Νιώθουμε πιο όμορφοι με τις επιλογές μας,αντανακλούμε την εσωτερική μας υγεία προς τα έξω κι αυτό είναι σε όλους φανερό.
  5. Χτίζουμε σιγά σιγά την μακροζωία μας.Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι η λιγότερη ποσότητα τροφής,αλλά πιο ποιοτική, βοηθάει κάποιον να ζήσει περισσότερο.
  6. Βελτιώνεται η ψυχολογία μας και έχουμε διάθεση να κάνουμε περισσότερα πράγματα μέσα στην ημέρα μας.Έχουμε διάθεση να βγούμε έξω, είτε να περπατήσουμε, είτε να συναντήσουμε κάποιον φίλο μας, είτε να ασχοληθούμε με κάτι που μας ευχαριστεί!!

Τί λέτε είστε έτοιμοι να αρχίσουμε μαζί να αλλάζουμε σιγά σιγά την ποιότητα της διατροφής μας, χωρίς άγχος και υπερβολές;;