ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η Κλινική Διατροφή αφορά στην διατροφική αντιμετώπιση ατόμων που πάσχουν από κάποια ασθένεια. Η ισορροπημένη διατροφή καθώς και ένας γενικότερος υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικά στοιχεία για την προστασία από ασθένειες και την καλή υγεία μας.
Στην Κλινική Διατροφή είναι πολύ σημαντικό στην πρώτη συνεδρία να πραγματοποιηθεί ένα αναλυτικό ιατρικό ιστορικό και μαζί με τις πρόσφατες αιματολογικές εξετάσεις και την φαρμακευτική αγωγή, να σχεδιαστεί ένα πλάνο διατροφής που καλύπτει τυχόν ελλείψεις θρεπτικών συστατικών και που θα βοηθάει στην καλύτερη διαχείριση της νόσου.

Στο KanaridouDiet σχεδιάζουμε προγράμματα διατροφικής παρέμβασης για ασθένειες όπως:

 • Σακχαρώδης Διαβήτης
 • Στεφανιαία Νόσος
 • Παθήσεις των νεφρών
 • Υπερλιπιδαιμίες
 • Σιδηροπενική Αναιμία
 • Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα
 • Αυξημένο ουρικό οξύ
 • Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση (ΓΟΠ)
 • Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (low FODMAP διατροφή)
 • Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδη Νόσοι τ. Εντέρου(Ελκώδη Κολίτιδα & Ν.Crohn)
 • Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών & Αντίσταση στην Ινσουλίνη

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΕΙΣ: Νεφρική Ανεπάρκεια & Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Νεφρική Ανεπάρκεια

Ο όρος νεφρική ανεπάρκεια υποδηλώνει μια έκπτωση της νεφρικής λειτουργίας του οργανισμού και μπορεί να διαχωριστεί σε οξεία και χρόνια. Η οξεία νεφρική ανεπάρκεια κατά βάσει είναι ασυμπτωματική και διαγιγνώσκεται από την αυξημένη συγκέντρωση ουρίας και κρεατινίνης ορού στο βιοχημικό έλεγχο ρουτίνας, καθώς και από ολιγουρία (ημερήσιος όγκος ούρων<400ml).H χρόνια νεφρική ανεπάρκεια ευθύνεται κυρίως στον διαβήτη ( περίπου στο 40%) και στην αυξημένη αρτηριακή πίεση (περίπου 25%) και είναι μη αναστρέψιμη.
Στο KanaridouDiet αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνέπεια τα άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, λόγω της πολυετής εμπειρίας μας, στις παθήσεις των νεφρών.Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε μια καλή διατροφική κατάσταση, ώστε να καθυστερήσουμε την εξέλιξη της νόσου. Για το λόγo αυτό όλοι οι ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια εκπαιδεύονται συνεχώς από εμάς για τις αρχές τις διατροφικής θεραπείας και σχεδιάζουμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα διατροφής τους.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ)

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου είναι μια διαταραχή του κατώτερου πεπτικού συστήματος, αγνώστου παθογένειας και απασχολεί το 20% του γενικού πληθυσμού. Τα συμπτώματα του ΣΕΕ, τα οποία σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ψυχολογική κατάσταση του ατόμου, περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος (που συνήθως υποχωρεί μετά την κένωση),φούσκωμα και πολλά αέρια (ιδιαίτερα μετά το φαγητό).Τα άτομα μπορεί να υποφέρουν από δυσκοιλιότητα,διάρροια ή εναλλαγή αυτών.
Το ΣΕΕ είναι μια από τις διαταραχές που προκαλεί προβλήματα στην ποιότητα της ζωής των ατόμων, καθώς πολλές φορές η εμφάνισή του συνοδεύεται από αίσθημα δυσφορίας.
Έχει βρεθεί τελευταία ότι μια δίαιτα χαμηλή σε FODMAP,η οποία εφαρμόζεται από εξειδικευμένους διαιτολόγους και περιλαμβάνει τρία (3) στάδια,μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων του διαγνωσμένου ΣΕΕ. Ιδιαίτερα σε περιόδους έξαρσης της νόσου.
Η διατροφική αντιμετώπιση του ΣΕΕ είναι απαραίτητο να γίνει μετά την επίσκεψη του ασθενούς σε γαστρεντερολόγο, προκειμένου να αποκλειστούν φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου ή κάποια κακοήθεια.

Επισκεφθείτε μας

Επικοινώνηστε μαζί μας σήμερα

  Στείλτε Μας Μήνυμα


  Τοποθεσία

  Διογένους 4 61100 Κιλκίς

  Τηλέφωνα Επικοινωνίας

  Tηλ: 2341 025902

  Κιν: 6974124648

  Ακολουθήστε μας